Door de jaren heen deden wij een schat aan ervaring op over molens en allerlei andere monumentale bouwwerken. Bij deze delicate objecten is een kundig oog hard nodig om alles weer volledig in orde te maken. Onze door de jaren heen opgedane kennis delen wij dan ook graag, in de vorm van gedegen inspectie en weloverwogen advies. Dit advies kan uiteraard omgezet worden in een renovatie- of restauratieplan, uiteraard uitgevoerd door onze eigen vakmensen.

Inspecties

Wij voeren inspecties uit, deze kunnen worden uitgevoerd in combinatie met een controle- en onderhoudsbeurt. De inspectie vindt puntsgewijs plaats met eigen gebouwde applicaties. De klant ontvangt van ons een rapport waarin een compleet en gedetailleerd verslag gedaan wordt. Door onze ruime ervaring in de molenbouw kunt u ervan uitgaan dat wij ons advies zeer deskundig afwegen.

Planvorming en begeleiding

Ook kan Beijk een bouwkundig onderzoek uitvoeren, bijvoorbeeld voor groot onderhoud. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek stellen wij een projectplan (restauratieplan en/of onderhoudsplan) op maat op, inclusief bestek en begroting. Ook kunnen wij begeleiden bij fondsenwerving en vergunningsaanvragen.

3D modelleren - de voordelen

3D modelleren is een voorbeeld van het combineren van ambachtelijk vakmanschap met moderne technieken. Door onderdelen of constructies in 3D te tekenen behaal je een grote nauwkeurigheid en efficiëntie, waardoor faalkosten beperkt worden en alle betrokken partijen op een snelle en doeltreffende manier geïnformeerd kunnen worden over de werkzaamheden.  

3D modelleren - de mogelijkheden

Door middel van 3D modelleren kunnen alle mogelijke onderdelen en constructies nauwkeurig worden uitgetekend. Denk hierbij aan reconstructie van cultureel erfgoed aan de hand van oude foto’s of het realiseren van een volledig nieuw ontwerp voor een houtconstructie. Naast deze objecten behoren ook diverse onderdelen zoals mallen, gietstukken en plaatwerken tot de mogelijkheden om digitaal uit te tekenen.

Max Beijk

Kunnen we ook u assisteren?

Neem contact op met Max Beijk voor de mogelijkheden.

  • Max Beijk
  • Directeur Beijk B.V.
WhatsApp
LinkedIn

andere expertises

Gemeente Heusden
Gemeente Beesel
Gemeente Venray
Molenstichting Gemert-Bakel
Gemeente Boxmeer
Gemeente Beesel
Gemeente Venray