Als ‘standerdmolenspecialist’ is Beijk niet vreemd met het maken van complexe houtconstructies. Al zo’n vijftien jaar worden verschillende houtconstructies gemaakt. Denk hierbij aan spant- en gebintconstructies, uitkijktorens, bruggen en sluiswerken. Door gebruik te maken van 3D tekentechnieken kunnen wij bovendien iedere houtconstructie tot in detail uittekenen. Ook beschikken wij over een herzagerij, waar tweedehands tropisch hardhout een tweede leven krijgt. 

Wat kunnen wij op het gebied van houtconstructies zoal voor jou betekenen?

Gebinten en spantconstructies

Beijk ontwerpt en bouwt gebint- en spantconstructies voor monumenten en monumentale gebouwen zoals boerderijen, schaapskooien, kerken, kapellen en kloosters. Deze worden doorgaans vervaardigt uit eikenhout en op traditionele wijze.

Restauratie van eeuwenoude houtconstructies

Onze omgeving is rijk aan monumentale houtconstructies van grote cultuurhistorische waarde. Wanneer constructies of houten delen ernstig zijn aangetast wil het niet zeggen dat deze altijd vervangen moeten worden. Beijk onderscheidt zich door traditioneel vakmanschap te combineren met moderne technieken. Waar mogelijk worden de originele materialen van de oorspronkelijke constructie gebruikt en indien nodig worden reparaties uitgevoerd, onder andere met de methode van de polymeer-chemische houtrestauratie.

Uitkijktorens, bruggen, sluiswerken en vlonders

Als ‘standerdmolenspecialist’ is Beijk niet vreemd met het maken van complexe houtconstructies. Zo maken we al zo’n vijftien jaar allerlei houtconstructies. Denk hierbij aan uitkijktorens, bruggen, sluisdeuren, vlonders en uitkijkplateaus. Bij dergelijke projecten verzorgt Beijk naast de uitvoering in veel gevallen ook het ontwerp.

Tweedehands tropisch hardhout

Vanaf 2017 (her)zaagd Beijk in eigen zagerij 2 de hands tropisch hardhout voor diverse nieuwe toepassingen. Meerpalen, sluiswerken en sloophout krijgen hierbij een tweede leven en zijn kwalitatief niet van nieuw te onderscheiden.

Inspectie en onderhoud

Voor houtconstructie die zich buiten bevinden, zoals uitkijktorens en bruggen, is periodieke inspectie en onderhoud noodzakelijk voor het verlengen van de levensduur. Bovendien zijn deze objecten publiekelijk toegankelijk, waardoor de veiligheid ten allen tijde gegarandeerd dient te zijn. Beijk voorziet in rapportage en voert het benodigde onderhoud uit. Deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd in contractvorm of op verzoek.

Ontwerp en advies op maat

Ieder project is anders en vraagt om een ander plan van aanpak. Beijk geeft advies, verzorgt de planvorming en levert wanneer nodig een driedimensionaal ontwerp voor de restauratie, reconstructie of nieuwbouw van deze bouwwerken.

Max Beijk

Kunnen we ook u assisteren?

Neem contact op met Max Beijk voor de mogelijkheden.

  • Max Beijk
  • Directeur Beijk B.V.
WhatsApp
LinkedIn

andere expertises

Molenstichting Gemert-Bakel
Gemeente Beesel
Gemeente Uden
Gemeente Leudal
Gemeente Heusden
Gemeente Beesel
Gemeente Leudal