Lasser (in spe)

Wij zijn op zoek naar een lasser (in spe) die ons team komt versterken. Als lasser bij Beijk BV ben je verantwoordelijk voor het vakkundig samenstellen en lassen van diverse componenten voor met name traditionele windmolens. Je werkt met verschillende materialen en voert laswerkzaamheden uit met oog voor kwaliteit en precisie. Met het werk wat je levert draag je bij aan de instandhouding van monumenten in Nederland, maar ook ver daarbuiten!

Beijk BV is een dynamisch bedrijf o.a. gespecialiseerd in de productie van wiekenkruizen voor molens. Onze producten worden niet alleen geleverd aan molens in Nederland, maar vinden ook hun weg naar buitenlandse bestemmingen. Wiekenkruizen bestaan uit verschillende onderdelen, waarvan de 'roeden' de basis vormen. Het fabricageproces van deze roeden omvat diverse facetten van de metaalbewerking, waaronder plaatvoorbewerkingen, samenstellen, lassen, boren, tappen en smeden. o.a. 

Onze onderneming rust de roeden in sommige gevallen uit met specifieke wieksystemen die in het verleden werden toegepast om de aerodynamica te verbeteren. Deze ‘moderne’ wieksystemen worden tegenwoordig vrijwel altijd in aluminium vervaardigd, en hierbij komt ook het nodige laswerk kijken.

Naast de roeden en wieksystemen vervaardigen we in onze metaalwerkplaats ook andere onderdelen, zoals waterraderen, sluiswerken en kleinere werkstukken in RVS, aluminium of hand gesmeed.  

Wat kun je verwachten

 • Een hecht en gemotiveerd team dat samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.
 • Gezellige uitjes en activiteiten om de teamspirit te versterken.
 • Moderne arbeidsvoorwaarden die aansluiten bij jouw behoeften en prestaties.
 • Een marktconform salaris waar ontwikkeling in zit. 
 • De mogelijkheid om parttime te werken, zodat de functie beter aansluit op jouw persoonlijke situatie.
 • Voldoende uitdaging en de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen.

Functie-eisen

 • Je bent een teamspeler die goed kan samenwerken en communiceren met collega's.
 • Je hebt ervaring als lasser (MIG/MAG).
 • Je bezit het vermogen om secuur, gefocust en met oog voor detail te kunnen werken. 
 • Als aanpakker ben je niet bang om einde dag te merken dat je het nodige werk hebt verzet. 
 • Je hebt inzicht in technische tekeningen.
 • Je kunt ook zonder tekening goed uit de voeten.
 • Affiniteit met molens is een zeer welkome toevoeging

Bedrijfscultuur

Je komt terecht in een kleine organisatie waar aanpakken en passie voor het vak en techniek voorop staan. Bij ons staat teamwork centraal, en we werken op een gezellige en informele manier samen. Als molenmaker in de metaalafdeling (in spe) houd jij van aanpakken maar ben je natuurlijk ook in voor de jaarlijkse bedrijfsfeestjes. Samen streven we ernaar om prachtige projecten te realiseren en we zijn toegewijd om hier volledig voor te gaan!

Als jij enthousiast wordt van het werken in een innovatieve omgeving en graag een bijdrage levert aan het produceren van hoogwaardige molenonderdelen, dan ben jij de lasser die wij zoeken!

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie bij Beijk BV? Stuur dan jouw sollicitatiebrief en cv naar info@beijkbv.nl. We kijken uit naar jouw sollicitatie en hopen je binnenkort te mogen verwelkomen in ons enthousiaste team bij Beijk BV.