Restauratie Narrenmühle Viersen/Dülken

In 2017 werd geconstateerd dat de standerd ernstig was aangetast. Er werd een juk geplaatst om de kast tijdelijk te ondersteunen, om zo te voorkomen dat de molen bij een storm zou omwaaien. Daarna werden plannen gemaakt om de gehele molen volledig te restaureren. Niet alleen de standerd was slecht, maar ook de kast, trap en onderstel.

De molen werd in 1912 omgebouwd tot museum en ‘Weisheitssaale’. Hiermee verloor de molen zijn eigenlijke functie. Omdat de nieuwe functie al meer dan 100 jaar aan deze stokoude molen toebehoort, is dit onderdeel geworden van de lange geschiedenis van de Narrenmühle.

De molen werd volledig afgebroken, getransporteerd naar onze werkplaats, gerestaureerd, en vervolgens weer opgebouwd. Dit alles gebeurde in slecht 10 maanden tijd.

andere projecten

Als je twee weken voor de Molendagen met de molenmaker belt omdat het bovenwiel ontspoort is en er bovendien een aantal kammen zijn afgebroken, durf je nergens meer op te hopen. Evengoed kreeg Beijk B.V. het voor elkaar. Enkele dagen na het telefoongesprek waren ze met twee vakmensen om half 8 al aan het werk. Vrijdagavond waren de heren zover dat we weer voor de prins konden draaien. Geweldige service en een prima overleg. Absoluut vakwerk met respect voor het monument en een luisterend oor voor de molenaar. Alles bij elkaar grote klasse!

Martin Merkx - Molen "De Dageraad" Zeeland