Restauratie Narrenmühle Viersen/Dülken

In 2017 werd geconstateerd dat de standerd ernstig was aangetast. Er werd een juk geplaatst om de kast tijdelijk te ondersteunen, om zo te voorkomen dat de molen bij een storm zou omwaaien. Daarna werden plannen gemaakt om de gehele molen volledig te restaureren. Niet alleen de standerd was slecht, maar ook de kast, trap en onderstel.

De molen werd in 1912 omgebouwd tot museum en ‘Weisheitssaale’. Hiermee verloor de molen zijn eigenlijke functie. Omdat de nieuwe functie al meer dan 100 jaar aan deze stokoude molen toebehoort, is dit onderdeel geworden van de lange geschiedenis van de Narrenmühle.

De molen werd volledig afgebroken, getransporteerd naar onze werkplaats, gerestaureerd, en vervolgens weer opgebouwd. Dit alles gebeurde in slecht 10 maanden tijd.

andere projecten

Door uitstekend vakmanschap en grote kennis van zaken gekoppeld aan een hoge standaard tot behoud van authenticiteit heeft Beijk Molenbouw te Afferden bewezen in staat te zijn tot goed en gedegen onderhoud van bestaande molens. Ook de volledige restauratie van zwaar onderkomen molens wordt door hen op uitstekende wijze en tot volle tevredenheid uitgevoerd. Gedurende de afgelopen 10 jaar is de molenstichting Gemert-Bakel bijzonder tevreden over de door dit bedrijf geleverde prestaties.

Derk de Graaff - Molenstichting Gemert-Bakel