Restauratie Narrenmühle Viersen/Dülken

In 2017 werd geconstateerd dat de standerd ernstig was aangetast. Er werd een juk geplaatst om de kast tijdelijk te ondersteunen, om zo te voorkomen dat de molen bij een storm zou omwaaien. Daarna werden plannen gemaakt om de gehele molen volledig te restaureren. Niet alleen de standerd was slecht, maar ook de kast, trap en onderstel.

De molen werd in 1912 omgebouwd tot museum en ‘Weisheitssaale’. Hiermee verloor de molen zijn eigenlijke functie. Omdat de nieuwe functie al meer dan 100 jaar aan deze stokoude molen toebehoort, is dit onderdeel geworden van de lange geschiedenis van de Narrenmühle.

De molen werd volledig afgebroken, getransporteerd naar onze werkplaats, gerestaureerd, en vervolgens weer opgebouwd. Dit alles gebeurde in slecht 10 maanden tijd.

andere projecten

Van 1999 tot 2003 werden de Gerarda molen, molen de Reus en de Rust na arbeid grondig gerestaureerd. Drie beeldbepalende bouwwerken in de gemeente Gennep. Het werk werd deskundig uitgevoerd door molenbouwer Beijk uit Afferden (L). Het bestuur van de Molenstichting werkt al 20 jaar tot volle tevredenheid samen met eerst Harrie en sinds enkele jaren met zijn opvolger, zoon Max Beijk. In goed overleg worden de onderhoudswerken gepland en uitgevoerd. Dankzij de firma Beijk en haar vakkundige medewerkers staan de molens in Gennep er prachtig bij.

Arnold Roelofs - Molenstichting Gennep